Slaschaal acacia rond lime groen/geel 25 cm


Merk: Kinta
Land van herkomst: Filipijnen
Bestelcode: K032850
Prachtige fairtrade geproduceerde slaschaal van acacia in de kleuren lime groen/geel met een doorsnede van 25 cm.

Schrijf de eerste waardering van dit product

Acaciahout is een niet inheemse hardhoutsoort die vanaf de 16e eeuw (VOC-tijd) geïntroduceerd is in Zuid-Oost Azië. In de Filipijnen wordt het gebruikt voor het maken van meubels of als bouwmateriaal of brandhout.


Een acaciaboom groeit snel: hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar. Het hout heeft een warme kleur die lijkt op teak.


Kinta heeft verschillende leveranciers, vaak familiebedrijven waar het bewerken en afwerken van het hout plaatsvindt: zagen, frezen, schuren, tot polijsten en oliën of waxen van het hout.


Het houtsnijwerk dat is geolied of (voedselveilig) gebeitst, kan men met een lauw sopje afwassen en van tijd tot tijd met een klein beetje slaolie op een doek inwrijven. Dit betreft vaak de borden, schalen en bestekken. Hout is een natuurlijk materiaal en gevoelig voor grote temperatuurswisselingen. Het kan daarom niet in de vaatwasser of in de oven.


Kinta's Shelter Project 2008-2011
Fatsoenlijke huisvesting is in de Filipijnen lang niet voor iedereen weggelegd. Een eigen woning blijft voor veel Filipino's onbereikbaar, ook voor degenen die een reguliere baan hebben. Kinta investeerde een deel van de opbrengst in huisvesting en woon-werkvervoer voor zeventig werknemers van een houtbewerkingsatelier.

Slaschaal acacia rond turquoise en lime groen 25 cm

€ 39,95

Inclusief BTW

Levertijd 1-3 werkdagen

OF


  • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betrouwbare bezorging 
  • Altijd Track- en Tracegegevens!
  • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
  • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief