Rijstkom acacia rond turquoise 12 cm


Merk: Kinta
Land van herkomst: Filipijnen
Bestelcode: K51196
Prachtige fairtrade geproduceerde ronden rijstkom van acaciahout in de kleur turquoise met een doorsnede van 12 cm. Leuk om uw kleine hapjes, borrelnootjes of sauzen in te presenteren. Ook ideaal voor kinderen! Het bevat namelijk geen BPA (zoals in plastic bordjes) en breekt niet wanneer het op de grond valt.

Schrijf de eerste waardering van dit product

Acaciahout is een niet inheemse hardhoutsoort die vanaf de 16e eeuw (VOC-tijd) geïntroduceerd is in Zuid-Oost Azië. In de Filipijnen wordt het gebruikt voor het maken van meubels of als bouwmateriaal of brandhout. Een acaciaboom groeit snel: hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar. Het hout heeft een warme kleur die lijkt op teak.

Kinta heeft verschillende leveranciers, vaak familiebedrijven waar het bewerken en afwerken van het hout plaatsvindt: zagen, frezen, schuren, tot polijsten en oliën of waxen van het hout.  

Hout is een natuurlijk materiaal en gevoelig voor grote temperatuurswisselingen. Het kan daarom niet in de vaatwasser of in de oven.

Kinta's Shelter Project 2008-2011
Fatsoenlijke huisvesting is in de Filipijnen lang niet voor iedereen weggelegd. Een eigen woning blijft voor veel Filipino's onbereikbaar, ook voor degenen die een reguliere baan hebben. Kinta investeerde een deel van de opbrengst in huisvesting en woon-werkvervoer voor zeventig werknemers van een houtbewerkingsatelier.

Rijstkom acacia rond turquoise 12 cm

Meer afbeeldingen

  • Rijstkom acacia rond turquoise 12 cm
€ 6,95

Inclusief BTW

Levertijd 1-3 werkdagen

OF


  • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betrouwbare bezorging 
  • Altijd Track- en Tracegegevens!
  • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
  • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief