Schaal recycled papier, klein


Merk: Mai Vietnamese Handicrafts
Land van herkomst: Vietnam
Bestelcode: FTO556030
Mooie fairtrade en op duurzame wijze gefabriceerde schaal van recycled papier. Afmetingen: Ø 20cm, hoogte 5cm.

Schrijf de eerste waardering van dit product

Schaal gemaakt van geperst recycled papier. Afmetingen: Ø 20cm, hoogte 5cm.


Papier is de specialiteit van de Vietnamese producentengroep Hien in Ho Chi Minh. Deze groep van voornamelijk vrouwen is opgericht door handwerkslieden en studenten. Samen met de ontwerpsters van Fair Trade Original ontwierpen ze deze producten.


Van afgekeurd papier worden lange stroken gemaakt, die vervolgens worden ondergedompeld in lijm. Behendig draaien de vrouwen daarmee de gewenste vorm.


De maatschappelijk werksters Le Phuong My en Thay thi Le Khanh grepen in 1988 met beide handen de economische vrijheid aan om iets te doen voor straatkinderen. Al snel richtten zij hun activiteiten op een meer structurele oplossing: het creëren van werkgelegenheid voor vooral vrouwen. Ze richtten Mai Vietnamese Handicrafts op en zochten contact met fairtrade organisaties in het buitenland.


Het bedrijf maakte een explosieve groei door en betrok recentelijk een groter pand met meer mogelijkheden voor een professionele bedrijfsvoering. De productie biedt 300 mensen een vaste baan; als er grote orders binnenkomen kan de capaciteit oplopen tot 1.300 werknemers. Mai Vietnamese Handicrafts stort 30% van haar winst in een fonds voor studiebeurzen en leningen.

Schaal recycled papier, klein

€ 9,95

Inclusief BTW

Levertijd 1-3 werkdagen

OF


  • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betrouwbare bezorging 
  • Altijd Track- en Tracegegevens!
  • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
  • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief