Acaciahouten schaal hart


Merk: Kinta
Land van herkomst: Filipijnen
Bestelcode: Config-SchaalHart

Deze prachtige fairtrade en met de hand gemaakte acaciahouten harten schaal is verkrijgbaar in drie maten.
Afmetingen: 20 x 20,6 x 5 cm
Afmetingen: 25 x 25 x 6,3 cm.
Afmetingen: 30 x 30 x 10 cm.

Schrijf de eerste waardering van dit product

Acaciahout is een niet inheemse hardhoutsoort die vanaf de 16e eeuw (VOC-tijd) geïntroduceerd is in Zuid-Oost Azië. In de Filipijnen wordt het gebruikt voor het maken van meubels of als bouwmateriaal of brandhout.

Een acaciaboom groeit snel: hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar. Het hout heeft een warme kleur die lijkt op teak.

Kinta heeft verschillende leveranciers, vaak familiebedrijven waar het bewerken en afwerken van het hout plaatsvindt: zagen, frezen, schuren, tot polijsten en oliën of waxen van het hout.

Het houtsnijwerk dat is geolied of (voedselveilig) gebeitst, kan men met een lauw sopje afwassen en van tijd tot tijd met een klein beetje slaolie op een doek inwrijven. Dit betreft vaak de borden, schalen en bestekken. Hout is een natuurlijk materiaal en gevoelig voor grote temperatuurswisselingen. Het kan daarom niet in de vaatwasser of in de oven.

De schaaltjes worden geproduceerd door een kleinschalig familiebedrijf in de Filippijnen. Het bedrijf is goed georganiseerd en streeft naar een gezonde, creatieve en plezierige werkomgeving tegen een goede, faire beloning.

Acaciahouten schaal hart

* Verplichte velden

€ 15,00

Inclusief BTW

Levertijd 3-5 werkdagen  • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betrouwbare bezorging 
  • Altijd Track- en Tracegegevens!
  • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
  • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief