Acaciahouten bord vierkant in verschillende kleuren


Merk: Kinta
Land van herkomst: Filipijnen
Bestelcode: Khoutenbordx

Prachtig fairtrade en met de hand bewerkt acaciahouten vierkanten bord.

Verkrijgbaar in de kleuren: rood, groen, geel, oranje en turquoise.

Afmetingen 20 x 20 en 30 x 30 cm.

Het bord op de sfeerfoto is 30 x 30 cm; de verwante artikelen treft u hieronder aan. Evenals het recept voor de heerlijke tapenade. Geniet ervan!

Schrijf de eerste waardering van dit product

Acaciahout is een niet inheemse hardhoutsoort die vanaf de 16e eeuw (VOC-tijd) geïntroduceerd is in Zuid-Oost Azië. In de Filipijnen wordt het gebruikt voor het maken van meubels of als bouwmateriaal of brandhout.

Een acaciaboom groeit snel: hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar. Het hout heeft een warme kleur die lijkt op teak.

Kinta heeft verschillende leveranciers, vaak familiebedrijven waar het bewerken en afwerken van het hout plaatsvindt: zagen, frezen, schuren, tot polijsten en oliën of waxen van het hout. Het houtsnijwerk dat is geolied of (voedselveilig) gebeitst, kunt u met een lauw sopje afwassen en van tijd tot tijd met een klein beetje slaolie op een doek inwrijven om het houtwerk in optimale conditie te houden. Hout is een natuurlijk materiaal en gevoelig voor grote temperatuurswisselingen. Het kan daarom niet in de vaatwasser of in de oven.

Kinta's Shelter Project 2008-2011
Fatsoenlijke huisvesting is in de Filipijnen lang niet voor iedereen weggelegd. Een eigen woning blijft voor veel Filipino's onbereikbaar, ook voor degenen die een reguliere baan hebben. Kinta investeerde een deel van de opbrengst in huisvesting en woon-werkvervoer voor zeventig werknemers van een houtbewerkingsatelier.

Recept tapenade
Neem 4 gelijke delen (bij voorkeur biologische):
- zwarte olijven;
- groene olijven;
- zongedroogde tomaatjes;
- gegrilde paprika.

Hak alles met de hand of in een hakmolen fijn. Voeg hieraan 3 fijn gesneden teentjes knoflook en, om het geheel wat beter smeerbaar te maken, wat olijfolie toe.

Eventueel kunt u de tapenade verder op smaak brengen met wat peper, zout en/of een klein beetje limoensap en voilà... uw zelfgemaakte tapenade is klaar.

Geniet ervan!

Acaciahouten bord vierkant in verschillende kleuren

Meer afbeeldingen

 • Acaciahouten bord vierkant in verschillende kleuren
 • Acaciahouten bord vierkant in verschillende kleuren
 • Acaciahouten bord vierkant in verschillende kleuren
 • Acaciahouten bord vierkant in verschillende kleuren
 • Acaciahouten bord vierkant in verschillende kleuren

* Verplichte velden

€ 7,50

Inclusief BTW

Levertijd 1-3 werkdagen • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
 • 14 dagen bedenktijd
 • Betrouwbare bezorging 
 • Altijd Track- en Tracegegevens!
 • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
 • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief