Houten snijplank met rubberen hengsel, 20 x 20 cm


Merk: Kinta
Land van herkomst: Filipijnen
Bestelcode: K63816
Prachtige fairtrade en met de hand gemaakte vierkanten snijplank van duurzaam gekweekt acaciahout en rubberen hengsel. Afmetingen 20 x 20 cm.

Schrijf de eerste waardering van dit product

Acaciahout is een niet inheemse hardhoutsoort die vanaf de 16e eeuw (VOC-tijd) geïntroduceerd is in Zuid-Oost Azië. In de Filipijnen wordt het gebruikt voor het maken van meubels of als bouwmateriaal of brandhout.

Een acaciaboom groeit snel: hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar. Het hout heeft een warme kleur die lijkt op teak.

Kinta heeft verschillende leveranciers, vaak familiebedrijven waar het bewerken en afwerken van het hout plaatsvindt: zagen, frezen, schuren, tot polijsten en oliën of waxen van het hout.

De snijplanken uit de Filippijnen zijn glad afgewerkt. Aan een rond oog kan de plank ook opgehangen worden. Ze zijn gesneden uit massief acacia. Hard genoeg om te dienen als snijplank, zacht genoeg om het mes scherp te houden.

Houten planken zijn hygiënisch, omdat het de groei van schimmels en bacteriën remt. Elke plank is handgemaakt en heeft zijn natuurlijke houtnerf. Het houtsnijwerk dat is geolied of (voedselveilig) gebeitst, kan men met een lauw sopje afwassen en van tijd tot tijd met een klein beetje slaolie op een doek inwrijven.

Hout is een natuurlijk materiaal en gevoelig voor grote temperatuurswisselingen. Het kan daarom niet in de vaatwasser of in de oven.

Kinta's Shelter Project 2008-2011
Fatsoenlijke huisvesting is in de Filipijnen lang niet voor iedereen weggelegd. Een eigen woning blijft voor veel Filipino's onbereikbaar, ook voor degenen die een reguliere baan hebben. Kinta investeerde een deel van de opbrengst in huisvesting en woon-werkvervoer voor zeventig werknemers van een houtbewerkingsatelier.

Snijplank 20 x 20 cm met rubberen hengsel

€ 13,95

Inclusief BTW

Levertijd 1-3 werkdagen

OF


  • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betrouwbare bezorging 
  • Altijd Track- en Tracegegevens!
  • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
  • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief