Acaciahouten sushibord vierkant 15 cm


Merk: Kinta
Land van herkomst: Filipijnen
Bestelcode: K037237
Prachtig fair trade en op duurzame wijze geproduceerd acaciahouten vierkanten sushibord. Afmetingen: 15 x 15 cm.

Schrijf de eerste waardering van dit product

Prachtig acaciahouten vierkanten sushibord van Kinta. Afmetingen: 15 x 15 cm.


Acaciahout is een niet inheemse hardhoutsoort die vanaf de 16e eeuw (VOC-tijd) geïntroduceerd is in Zuid-Oost Azië. In de Filipijnen wordt het gebruikt voor het maken van meubels of als bouwmateriaal of brandhout. Een acaciaboom groeit snel: hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar. De ideale houtsoort dus voor duurzame productie. Het hout heeft een warme kleur die lijkt op teak.


De borden kunnen met een lauw sopje afgewassen worden. Raadzaam is het hout zo nu en dan met een klein beetje slaolie op een doek in te wrijven. Hout is een natuurlijk materiaal en gevoelig voor grote temperatuurswisselingen. Het kan daarom niet in de vaatwasser of in de oven.


Kinta's Shelter Project 2008-2011
Fatsoenlijke huisvesting is in de Filipijnen lang niet voor iedereen weggelegd. Een eigen woning blijft voor veel Filipino's onbereikbaar, ook voor degenen die een reguliere baan hebben. Kinta investeerde een deel van de opbrengst in huisvesting en woon-werkvervoer voor zeventig werknemers van een houtbewerkingsatelier.

Acaciahouten sushibord vierkant 15 cm

€ 4,40

Inclusief BTW

Levertijd 1-3 werkdagen

OF


  • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betrouwbare bezorging 
  • Altijd Track- en Tracegegevens!
  • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
  • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief