Lamp Capiz peervorm 27 x 34 cm


Merk: Kinta
Bestelcode: K059246
Prachtig fair trade gemaakte lampenkap van het materiaal capiz.

Schrijf de eerste waardering van dit product

Ontzettend mooie fair trade gemaakte lampenkap van het materiaal capiz. Afmetingen: 27 x 34 cm.


Wij bieden een uitgebreide collectie van capiz-producten uit de Filipijnen van Kinta. Kleine coöperaties en familiebedrijven bewerken de schelpen van pareloesters, de grondstof van capiz. Daaruit ontstaan o.a. de decoratieve cadeau-artikelen en tafelaccessoires. De schelpen zijn niet beschermd en komen in grote hoeveelheden voor in de zee rond de Filipijnen en Indonesië. De schelp is licht doorlatend, vrij rond en plat. Daarmee is het een aantrekkelijke grondstof voor siervoorwerpen.


De vrij platte, bijna cirkelvormige pareloesterschelpen worden door de handwerkslieden omgevormd. Dat gebeurt door ze eerst te weken en daarna vorm te geven als papier-maché. Na het drogen verven zij het eindproduct en lamineren het met een niet-giftige hars.


Aanbevolen wordt om het capiz zo nodig in een lauwwarm sopje af te wassen. Laat het capiz niet te lang in water weken, om aanslag te voorkomen.


Let op: het betreft alleen de lampenkap. Snoer en (spaar)lamp zijn niet inbegrepen.

Lamp Capiz peervorm 27 x 34 cm

€ 34,95

Inclusief BTW

Uitverkocht

OF


  • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betrouwbare bezorging 
  • Altijd Track- en Tracegegevens!
  • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
  • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief