Kerstboomhanger Capiz kerstboom rood, 8 cm hoog


Merk: Kinta
Land van herkomst: Filipijnen
Bestelcode: K022356
Prachtige fair trade gemaakte hanger van het materiaal Capiz.

Schrijf de eerste waardering van dit product

Prachtige fair trade gemaakte hanger van het materiaal capiz.


Wij bieden een uitgebreide collectie van capiz-producten uit de Filipijnen van Kinta. Kleine coöperaties en familiebedrijven bewerken schelpen, de grondstof van capiz. Daaruit ontstaan o.a. de decoratieve cadeau-artikelen en tafelaccessoires. Het materiaal capiz is typisch uit de Filipijnen en Indonesië.


De bevolking vist hier op pareloester. Dit zijn geen beschermde schelpen en komen in grote hoeveelheden voor in de zee rond de Filipijnen en Indonesië. De schelp is licht doorlatend, vrij rond en plat. Daarmee is het een aantrekkelijke grondstof voor siervoorwerpen en werd deze in de Spaanse koloniale tijd gebruikt in plaats van glas in de vensters van huizen en kloosters.


Capiz dient als grondstof voor sfeervolle kunstnijverheidsartikelen in huis. De vrij platte, bijna cirkelvormige pareloesterschelpen moeten de handwerkslieden omvormen. Dat gebeurt door ze eerst te weken en daarna vorm te geven als papier-maché. Na het drogen verven zij het eindproduct en lamineren het met een niet-giftige hars.


Aanbevolen wordt om het capiz zo nodig in een lauwwarm sopje af te wassen. Gebruik geen vaatwasser en niet in de magnetron. Laat het capiz niet te lang in water weken, om aanslag te voorkomen. Voorkom krassen op het oppervlak door scherpe voorwerpen.

Kerstboomhanger Capiz kerstboom rood, 8 cm hoog

€ 2,50

Inclusief BTW

Levertijd 1-3 werkdagen

OF


  • Geen verzendkosten vanaf € 75,00
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betrouwbare bezorging 
  • Altijd Track- en Tracegegevens!
  • Veilig betalen Veilig betalen met iDeal, Visa, MasterCard, Kadobon Online, Ecokadobon, VVV cadeaubon / Irischeque & Maestro
  • Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen met de nieuwsbrief