Over ons

Fair Products Plaza

Wij zetten ons in voor een betere wereld door het aanbieden van eerlijke producten.

"Wat verstaan jullie onder eerlijk?" horen wij u denken. Daar kunnen wij heel simpel over zijn. Eerlijk betekent voor ons met de meeste aandacht voor het welzijn van mens, dier én milieu. Eerlijk voor elke betrokken partij, met het hart op de juiste plaats.

De producten die wij verkopen, zijn veelal met de hand gemaakt, op milieuvriendelijke wijze geproduceerd, niet op dieren getest en tegen een eerlijke beloning (fair trade) gefabriceerd.

Een voorbeeld: de wijn die wij aanbieden, zijn standaard fair trade, komen veelal uit Europa en zijn op biologische of biologisch-dynamische wijze geproduceerd. Alleen producten met beide eigenschappen zijn goed genoeg voor ons plaza. Onze cosmetische producten zijn standaard dierproefvrij getest en geproduceerd en bevatten natuurlijke en biologische grondstoffen die geen sporen op en in ons lichaam en in milieu achterlaten.

Helaas kunnen veel producten niet 100% fair geproduceerd worden. Denkt u bijvoorbeeld aan de prachtige fair trade artikelen gemaakt van gerecyclede materialen en die bijdragen aan een beter bestaan van de mensen in bijvoorbeeld Afrika en Azië. Deze producten moeten van ver komen en naar Nederland overgevlogen / verscheept waarbij brandstof wordt verbruikt. Wij proberen echter met alle aspecten rekening te houden en de beste producten, met de kleinste voetafdruk, te kiezen. Zo kunt u te allen tijde gerust zijn dat u de meest verantwoorde producten in huis haalt.

Om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden, verzenden wij de producten zoveel mogelijk in gerecyclede dozen en hergebruiken wij verpakkingsmateriaal als kranten en plastic beschermingsmateriaal. Ook maken wij gebruik van groene energie (Windunie) en laten wij onze bankzaken beheren door de Triodos-bank. Daarnaast verzenden wij zoveel mogelijk informatie rondom de bestellingen per e-mail en printen wij geen facturen / pakbonnen om met de pakketten mee te sturen. Deze ontvangt u van ons digitaal, per e-mail.

Heeft u suggesties, tips, vragen en / of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via klantenservice@fairproductsplaza.nl of telefonisch via 06-30054715.

Voor nu wensen wij u veel (h)eerlijk winkelplezier!